Soorten behandelingen

Bij ons is het mogelijk u hond te laten knippen, plukken, scheren, ontwollen.

Alle behandelingen zijn inclusief: nagels knippen, wassen, föhnen, indien nodig ontvlooien, teken verwijderen, gebit controle, controle van de oren en zo nodig schoonmaken van de oppervlakkige delen (indien verstandig).

Bij de foto’s en recensies kunt u voorbeelden vinden van de verschillende behandelingen.

Scheren
De hond kan in meerdere lengtes worden geschoren variërend van 3mm tot 9mm.

Knippen
Uw hond kan in het trimschema van het bijbehorende ras geknipt worden maar uiteraard ook in elk ander gewenst model (zolang de vacht het toe staat).

Ontwollen
De hond word gewassen met een speciale shampoo, deze laat ik 20 minuten intrekken. Vervolgens word de vacht uitgespoeld en word de hond droog geblazen met een waterblazer. Deze zal niet alleen het water maar ook alle overtollige vacht eruit blazen. Als de hond droog is word hij nog grondig nagekamd om de laatste losse haren te verwijderen.

Tot slot word de hond nog netjes bijgepunt indien gewenst.

Nagels knippen
Vindt u het griezelig om de nagels zelf te knippen? Kom gerust even langs, dan knip ik ze even voor u af.

Wassen en föhnen
Ook voor wassen en föhnen is uw hond van harte welkom.
We wassen de vacht grondig uit en blazen de hond weer keurig droog.

Plukken
Indien de hond een plukvacht heeft is het mogelijk deze behandeling uit te voeren. Hiervoor is het erg belangrijk dat de vacht los genoeg zit. Dit kunt u testen door een plukje haar tussen duim en wijsvinger te pakken en rustig aan te trekken. Als de vacht op meerdere plekken los laat is de vacht plukrijp. Vervolgens worden alle losse haren (of gedeeltelijk indien het om een stripvacht gaat) er uit geplukt. Dit is erg belangrijk om op tijd te doen zodat de oude haren ruimte kunnnen maken voor de nieuwe vacht.